SAMEN HERDENKEN


Samen overleden geliefden herdenken en de sporen van het leven accepteren in een kapel dat in een andere schaal ook een meubel kan zijn. Het leven laat sporen na die je kunnen herinneren aan een overledenen, in mijn kapel worden deze sporen zichtbaar door gebruik en personalisering. Personalisering door het gebruik als meubel of door de weersinvloeden als kapel.


Het meubel kan ook aan de rand van het bos staan en geeft ook daar de mogelijkheden om samen te herdenken door gesprek. Een plek waar gesproken kan worden over ervaringen en herinnereingen. In huis is een plek van familie hereninging, maar ook een plek om gedachten een plek te geven.


De urn

De urn wordt niet in de kapel of het meubel geplaatst maar in het bos. De cirkel van het leven is zo weer rond. Het bos staat zo voor herdenken in silte een gedenkbos waar persoonlijke momenten geborgen zijn. De urn is niet meer dan een betonnen vorm die boven het aard oppervlak uitkomt. De rest van de urn is onder de grond geplaatst. De inhoud zal door het regenwater worden mee gespoeld. Het hout van het onder de grond geplaatste deel zal naar verloop van tijd opgaan in de aarde en zo in z’n geheel terug geven aan de natuur.